Langzaam maar zeker wordt zonne-energie populairder. Niet alleen bij grote bedrijven en organisaties zien we dan ook steeds vaker zonnepanelen op de panden, nee, ook bij particulieren sieren de blauwe of zwarte platen steeds vaker op de daken. Maar waarom worden deze zonnepanelen steeds vaker aangeschaft? Waarom zou ook u op deze manier uw eigen energie moeten winnen? En wat gaat u dat kosten, zulke zonnepanelen?

Als je zonnepanelen wil voor een schuin dak, dan is dat heel goed mogelijk. Je hebt dan twee opties. Je gaat de panelen zelf plaatsen of je laat het doen. Het voordeel van de zonnepanelen op een schuin dak, is dat de temperatuur van de zonnepanelen lager blijft omdat er wind onderdoor waait. Dit heeft weer als gevolg dat de prestatie van de zonnepanelen wordt verbeterd en daardoor krijg je dus een beter rendement uit de zonne-energie installatie. Dit is voor veel mensen een voordeel, dus wanneer je een schuin dak hebt en je wil zonnepanelen, dan is dat het overwegen en het investeren meer dan waard. De kans op lekkages is ook veel kleiner. Het is daarom goed om het te overwegen en offertes op te vragen zodat jij weet waar je aan toe bent.

Batterijen

In Nederland kiezen steeds meer particulieren ervoor om zonnepanelen op hun huis te laten installeren. Hoewel we nog erg achterlopen op andere landen op het gebied van duurzame energie, is dit een goede ontwikkeling. Niet alleen zijn zonnepanelen beter voor het milieu, ze spekken ook de portemonnee door de energierekening flink lager uit te laten vallen. Die besparing wil je natuurlijk zo groot mogelijk maken. Daarom wordt er hard gewerkt aan betere manieren om alle zonne-energie die de panelen opwekken, te gebruiken. Dat betekent dat die energie opgeslagen moet worden, bijvoorbeeld in batterijen voor zonnepanelen. Meer over zonne-energie opslag en de technieken vind je op www.zonne-energiegids.be.

In de toekomst profiteer je van de opslag van zonne-energie

Op dit moment zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van batterijen voor zonnepanelen. De technologie staat nog in de kinderschoenen, en zal in de loop der tijd steeds efficiƫnter en goedkoper worden. Op dit moment geldt in Nederland nog de salderingsregel, maar als die afgeschaft wordt kan het investeren in de nieuwste batterijen voor zonnepanelen waarschijnlijk wel rendabel worden.

Wat zijn de kosten van de zonnepanelen?

Het rendement van zonnepanelen is van groot belang om een goede keuze te maken. Er zijn een drietal verschillende soorten panelen. Zo is er de dunne-film zonnepanelen. Deze worden het meeste verkocht en aangeboden. Het rendement is niet het hoogste maar is wel redelijk. Daarnaast is de prijs aantrekkelijk. Vervolgens zijn er nog de monokristallijne zonnepanelen en de polykristallijne variant. Deze zijn wat duurder en kennen ook een hoger rendement. Het is goed om dus te weten dat het soort zonnepaneel bepalend is voor de totale investering en ook voor het rendement.

Het rendement is natuurlijk afhankelijk van de opbrengsten (de besparingen eigenlijk) en de investering. Het is daarom slim om te weten wat de zonnepanelen op jouw dak kosten. Kies ervoor om meerdere offertes op te vragen bij verschillende aanbieders om te ontdekken welke kosten er zijn en hoeveel een set jou gaat kosten.

Bekende zonnepaneel merken

Er zijn vele verschillende merken zonnepanelen. Het is goed om hier naar te kijken en om erop te letten welke van de merken goed bij jou passen. Kies voor een set zonnepanelen welke mooi op je dak passen en welke ook nog eens betaalbaar zijn. Natuurlijk moet de kwaliteit en de garantie ook goed zijn. Hieronder zullen we een aantal van de bekendere merken voor je opsommen.

De bekende merken zonnepanelen

Bekende merken zijn onder andere:

  1. CNPV 245Wp – Poly kristallijn
  2. BYD 245Wp – Poly kristallijn
  3. Yingli 245Wp – Poly kristallijn
  4. Suntech 245Wp – Poly kristallijn
  5. REC 245Wp – Poly kristallijn
  6. Canadian Solar 245Wp – Poly kristalllijn
  7. CSG 245Wp – Poly kristallijn
  8. Conergy 250 WP Poly kristallijn
  9. Gintech 250 Wp Poly kristallijn
  10. JA Solar 265 Wp M.Bl. kristallijn

Het is goed om de verschillende mogelijkheden en de verschillende merken zonnepanelen met elkaar te vergelijken. Hierdoor kun je snel en goed ontdekken wat er allemaal kan en ook wat er allemaal mogelijk is. Wacht niet langer en kies daarom voor een goede en ook betaalbare set zonnepanelen van een goed merk.

Een goede set zonnepanelen kopen

Door de stijgende energiekosten en de meer bewuster wordende overheden is het slim om voor een set zonnepanelen te kiezen. Het is goed om te kijken welke verschillende soorten zonnepanelen er zijn. Zo zijn er film zonnepanelen, monokristallijn zonnepanelen en ook de polykristallijn zonnepanelen. Het is belangrijk om te kijken welke van de zonnepanelen het beste bij jouw huis en woning past.

Een zonnepaneel kopen?

Het is goed om te kijken welke opties er zijn om een goed zonnepaneel te kopen. Kijk naar de opties en mogelijkheden om een goed goed zonnepaneel te vinden wat een hoog rendement oplevert op je dak. Hierdoor zal je namelijk de zonnepanelen sneller terug kunnen verdienen. Hierdoor zal ook minder CO2 uitstoot veroorzaken. Het is goed om te bekijken hoe je een goede set zonnepanelen kan kopen. Geld besparen, goed zijn voor het milieu en ook voor het milieu is natuurlijk een goede keuze.