Thuiswerken, een eigen zaak, een belangrijke afspraak,… Er zijn heel wat redenen om toch te proberen in elektriciteit te voorzien. Een generator kan dan ook een interessante optie zijn. Zeker voor bedrijven in gebieden die zonder stroom kunnen komen, is het aangewezen een noodgenerator te voorzien. Enkele uren zonder stroom kunnen immers grote financiĆ«le gevolgen hebben. De meeste generatoren hebben een benzine- of dieselmotor die de brandstof omzet in stroom. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over stroompannes.

1. Vaste en verplaatsbare generatoren

Een eenvoudige generator kan niet het hele huis voorzien van energie. De meest interessante optie voor particulieren is dan ook om te kiezen voor een verplaatsbare generator. Op die manier kan je stroom voorzien op de plaatsen waar stroom nodig is. Bovendien is een standaardgenerator die verplaatsbaar is een stuk goedkoper. De ideale oplossing om deze tijdelijke problematiek te overbruggen.

2. Stille en zuinige generatoren

Hou er rekening mee dat een generator wel wat lawaai maakt wanneer deze aanslaat. Als dit in jouw geval storend kan zijn, overweeg dan zeker een stille generator. Denk ook aan de zuinigheid van jouw generator. Als je denkt dat je de generator vaak zal nodig hebben, is het zeker belangrijk dat je niet elke dag naar het tankstation moet om extra brandstof voor je generator te halen. Denk er ook aan dat tankstations tijdens een elektriciteitspanne ook buiten werking zijn.

Vraag naar informatie

Een generator wordt gewoonlijk gebruikt door vaklui die niet over andere elektriciteitsbronnen beschikken. Zij weten dan ook heel goed hoe een generator werkt. Maar niet alle generatoren zijn zo eenvoudig om mee om te gaan. Informeer je dan ook voldoende over de generator die jou interesseert. Verkeerd gebruik van generatoren kan immers voor oververhitting en brand zorgen. Bovendien kan een generator ook vrij duur zijn. Bepaal dus eerst wat voor generator je zelf echt nodig hebt, en weet goed hoe je er moet mee omgaan.